mancarea de acasa si sa fiu "servit" cu cele mai bune preparate. Imi amintesc cum ma imbia bunica cu spuma de capsuni si eu refuzam...mmm de buna era spuma aia acum cand e asa calda afara (apreciezi lucrurile bune cand nu le mai ai). Reintors in Boston am apelat la sandvisuri, pizza si junk food pana cand mi-am verificat contul bancar 2 saptamani mai tarziu, unde cei $10-$15 care se adunau la fiecare masa au inceput sa cantareasca greu. Buuun, ma reapuc de gatit prin urmare. Directia supermarket vineri dupa lucru, la Stop&Shop, ma aprovizionez cu cele necesare si ajung acasa decis sa incerc o reteta noua. Ficatei de pui cu ciuperci la cuptor.

Am gatit ceva nou de data asta, ficatei de pui cu ciuperci la cuptor:
- se caleste ceapa taiata cuburi in putin unt pana se inmoaie.
- se adauga ciupiercile taiate felii si morcovii rondele, se mai calesc putin la foc mediu si apoi se adauga ficateii de pui.
- se lasa asa pana se rumenesc, si se pune sare si piper dupa gust, eu am adaugat si niste cimbru.
- Apoi reteta zice sa se adauge un pahar de vin rosu, eu am pus cidru de mere in lipsa de altceva...(trebuie sa fii inventiv), si se lasa asa pana scade lichidul.
- intre timp intr-un vas se amesteca 3 oua cu smantana si putin lapte si se preincalzeste cuptorul.
- dupa ce lichidul scade din cratita, se ia de pe foc, se pune continutul in tava (scurs de zeama). Se adauga compozitia din oua si smantana si se da la cuptor timp de 20 minute. (eu am lasat cam 15).
- se scoate tava si se presara branza sau cascaval ras deasupra si se mai lasa la cuptor inca 5 minute sa prinda crusta.
arata apetisant intr adevar:) dar cel mai mult mi a placut oleaca strecurat pe acolo,intentionat sau ti a scapat?
RăspundețiȘtergereIntentionat evident. Multumesc de vizita.
Ștergere