duminică, 22 septembrie 2013

AMR 8 zile

Am fost intrebat de nenumarate ori de ce am ales sa ma intorc in Romania, dupa ce am petrecut atat de mult timp in Statele Unite. Ce mai vreau de la tara mea unde stiu cum merg lucrurile, si stiu cate sunt pe dos...de ce nu raman in USA sa imi fac o viata aici, and live happy ever after. Si cei care mi-au urmarit blogul in aceasta perioada stiu ca nu a fost totul roz si nici acum nu este.

Concluzia e simpla dragi prieteni, incerc sa schimb o mentalitate...acea idee generala ca peste tot e mai bine decat in Romania, decat acolo unde te-ai nascut. Toata lumea are impresia generala ca in alte tari umbla cainii cu covrigii in coada, ca iarba e mai verde la vecini si ca ti se da totul pe tava. De cum ne nastem avem un singur scop, sa plecam! Nu neg faptul asta, sunt multe lucruri mai bune in America decat in Romania, sau in Elvetia decat in Romania, dar si multe altele mai proaste care compenseaza si echilibreaza o balanta fragila. Suntem orbiti sa vedem doar ce-i rau la noi si ce e bun la altii, nu si invers. Nimic nu vine de a gata niciunde in lumea asta mare, trebuie sa muncesti si sa tragi tare ca sa obtii ceva in viata. Ar fii ok sa incetam sa judecam asa, sa avem atitudinea de a ne plange de tot si de toate.

Gasim probleme in loc sa gasim solutii si rezolvari. Daca la altii se poate mai bine, hai sa incercam sa invatam de la ei si sa aplicam si la noi, de la mentalitate porneste totul pana la urma and a lot of hard work. Dar hard work si pus osul la bataie cu cap, using our brains. America s-a construit de catre imigranti care au plecat din tarile lor si si-au dorit sa demonstreze ceva, sa o ia  de la zero in viata, a fresh start.

Asadar ma intorc pentru ca vreau sa demonstrez ca se poate, mai intai mie si apoi celor multi care si-au pierdut speranta. Suna idealistic dar nu e. M-am lovit de o multime de usi inchise si de ziduri si refuz sa renunt. Doresc sa creez locuri de munca, sa aduc cu mine o parte din experienta de viata ce am acumulat-o peste hotare sa schimb ceva chiar si daca pentru un numar mic de persoane. Daca eu aduc acea schimbare cu mine, daca eu reusesc, atunci poate vor fi si altii, poate mentalitatea noastra va capata o alta directie... in timp. I still have that hope.

O sa imi lipseasca USA si Boston, diversitatea de aici, stilul de viata cu care m-am obisnuit, but I have to try, I must.

2 comentarii:

  1. Frumos, m-a emotionat mesajul. Imi place cu gandesti si ma bucur ca exista astfel de romani. Succes in ceea ce ti-ai propus si sa fii fericit oriunde mergi ! Ne madrim cu romani ca tine care ne arata ca mai exista o speranta.
    O romanca din SUA

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai talent la scris sau pur si simplu m-a atins sinceritatea ta...m-ai facut sa plang :) Succes !

    RăspundețiȘtergere