duminică, 5 august 2012

Six Flags New England

Prima vizita in cele 4 luni de cand sunt aici, in afara Bostonului, sau cel putin la mai mult de 2 ore distanta...pentru ca acolo se afla Springfield / MA si celebrul parc de distractii Six Flags. Era si timpul.

Biletul de autobuz
Ziua a inceput dis de dimineata pe la ora 6 cand ne-am indreptat pasii adormiti spre South Station in Boston spre a ne imbarca in autobuzul verde al Peter Pan care urma sa ne duca in Springfield si apoi la Six Flags. South Station este locul unde se afla terminalul de autobuze si o parte din trenuri, de acolo poti sa pleci cam oriunde te taie capul, si sa ajungi la aeroport cu Silver Line. Peter Pan e singura companie din Boston pe care am reusit sa o dibui pe google, care ofera un pachet combinat de transport si bilet de intrare in parc. Toata distractia ajunge la 74$ si ai acces la aproape toate atractiile din Six Flags si autobuze la intervale regulate care sa te aduca si sa te duca inapoi, fara grija parcarii sau a inchirierii unei masini. In poza puteti vedea biletul cat China pentru autobuz. De ce asa lung? Simplu...pentru ca are destinatiile pe etape, si acum ma intreb daca calatoream pana in San Francisco oare imi dadeau un bilet de 1 km lungime :)?

http://www.peterpanbus.com/bus_travel_destinations/six-flags/six-flags-bus-schedule-2010/


Batman's roller coaster
Pe la ora 10 AM deja eram in parc si gata sa ne incarcam la maxim cu adrenalina pe rollercoasterele care au facut celebru parcul Sase steaguri (chiar are 6 steaguri la intrare). Parcul e imens, desi poate nu la fel de mare cum m-as fi asteptat dar cu siguranta mai divers decat Prater / Viena. Aici i poti intalni pe super eroii din Justice League (Superman, Batman, Flash..), si simpaticele desene animate de la Looney Tunes. Noi am inceput timid ca sa ne facem antrenamentul si primul rollercoaster incercat a fost si unul din cele mai vechi din parc. Pe o structura de lemn care la prima vedere te facea sa te gandesti de 2 ori inainte de al incerca, a reprezentat o incalzire pentru lumea DC comics. Pentru ca dupa au urmat adevaratele injectii cu adrenalina. Dupa ce am trecut de faimosul Daily Planet am ajuns in lumea lui Batman si a unui roller coaster inalt cat o cladire de 12 etaje si cu viteze pana la 55mph. Foarte rapid si cu multe intoarceri si rasuciri peste cap, Batman te lasa cu o usoara ameteala dar si cu dorinta si increderea ca poti mai mult (nivelul de adrenalina la maxim isi spune cuvantul).

Mind Eraser
Apropo, ma refer la plural in povestirea asta pentru ca am fost insotit de colegul de apartament din Lituania si ceva prieteni din aceeasi tara Baltica, simpatici oameni lituanienii si dornici sa incerce toate atractiile din parc, de abia am tinut pasul cu ei. Asa ca dupa Batman gata de orice am pornit spre Mind Eraser. Si la propriu acest roller coaster te face sa cobori din el cu cateva amintiri in minus dupa ce te poarta suspendat cu capul in jos prin cateva lupinguri la o viteza de 55mph si apoi te intoarce rapid pe cateva sicane ca sa se asigure ca ai creierii facuti omleta, iar pentru mine s-a lasat cu o usoara durere de cap. Si prin urmare m-am indreptat spre ceva mai "usor", o catapulta care te invartea intr-o elipsa tot mai repede, deci am fost shaken and stirred dupa mind eraser mai ceva ca un Martini al celebrului 007.

Look here son, I say...
Ametit bine i-am lasat pe ei sa se duca in Bizzaro un roller coaster din lumea lui Superman iar eu am plecat sa ma refac la o inghetata rece pentru ca afara deja devenea sufocant iar parcul se umplea incet incet de lume. Cu inghetata a fost distractiv, nu ma puteam hotara si pana la urma am ales un Gelato. Pe tablia cu preturi era scris "Gelati" la plural, asa ca i-am cerut chinezoaicei care servea sa imi dea un Gelato, la care domnisoara nedumerita si intr-o engleza aproximativa mi-a zis ca nu stie ce e ala si ca nu au. Am insistat ca sigur au ca scrie pe tablie, si am aratat cu degetul ca la... Evident italiana nu e un punct forte cand ceri o inghetata unei chinezoaice care serveste in USA. Mi-am procurat pretioasa inghetata ca sa imi racoresc creierul si m-am intalnit cu Looney Tunes, desenele copilariei mele. Nu am ratat ocazia bineinteles sa fac o poza cu Foghorn Leghorn, sau cu Porky Pig care erau chiar simpatici si aproape in carne si oase, costumati sau nu, pentru o clipa ti puteai imagina ca sunt reali si esti intr-o lume a desenelor animate.

Dupa odihna bine meritata mi-am pus din nou mintea la incercare pe Flashback. Nu degeaba i zice asa, pentru ca urma sa aflu ca roller coasterul acesta ne va purta inapoi. Daca pana acum vedeai unde mergi si aveai o idee cat de cat despre ce urma, de data asta toata calatoria aproape am facut-o cu spatele si deci cand te asteptai mai putin picai in gol si nu aveai nici cea mai mica idee de ce urma sa se intample cu tine. Asta ca sa nu mai zic ca in unele momente trenuletul lua hotararea sa se opreasca si sa te duca putin cu fata apoi sa accelereze brusc cu spatele si sa te intoarca cu capul in jos. Momentul culminant este chiar inceputul cand tensiunea creste si trenuletul urca incet pe o panta de 80 grade si te poarta cu spatele tot mai incet si mai incet pana dintr-o data cazi in gol intr-o cursa nebuna din care cobori zdruncinat bine si nu mai stii daca sa o iei la stanga sau la dreapta, poate in spate e cel mai potrivit.

Deja aglomeratia isi spunea cuvantul si devenea tot mai clar ca ar fi fost o idee buna sa investim intr-un Flash Pass vreo cateva zeci de dolari in plus dar care ne-ar fi scutit de a astepta la cozi interminabile. Daca dimineata stateam cam 5-10 minute pentru o tura, spre pranz timpul de asteptare a crescut proportional cu numarul de ore pe care le petrecusem in parc. Si am ajuns sa stam si o ora pentru a ne da pe o dracie. Asudati si obositi am decis sa ne alimentam cu ceva mancare in speranta ca nu o vom imprastia peste scurt timp intr-un roller coaster si sa cream un moment nefericit pentru restul oamenilor :)). Cel mai bine e sa nu mananci in parc pentru ca preturile sunt foarte mari, ca in orice loc de genul asta se profita la maxim de comoditatea oamenilor si prin urmare un cheese burger care la Mac costa 1.4$ aici era cam vreo 10$. Cum noi nu suntem comozi, ne-am stampilat la iesire si am intrat in prima locatie cu aer conditionat unde am mancat un pranz ca lumea cu putin peste 7$.

Twister 
Odihniti si gata pentru partea a 2-a a zilei ne-am indreptat spre micul Aqua Park care tine de Six Flags pentru a ne racori si a scapa de soarele care ardea cu putere. Nimic impresionant la acest parc, pot sa zic sincer ca Aqua Land-ul de la Szeged este mult peste, ca despre cel din Tenerife nici nu se poate compara. Am asteptat din nou in medie cam 40 de minute pentru 1 minut de senzatii tari cu barcile prin tobogane acvatice care te purtau prin mini cascade si sicane rapide. Cannon Ball falls sau Big Cahuna, piscina cu valuri si ceva relaxare la umbra Hurricane Harbor, apoi cu bateriile reincarcate si cum ziua se apropia rapid de sfarsit am decis sa mai facem o ultima vizita atractiilor principale.

Goliath
 Ne-am facut incalzirea pe Twister, o gondola care iti intorcea stomacul pe jos rotindu-te de mai multe ori pe minut, si am continuat cu Scream, o chestie care te ridica sus de tot si apoi iti dadea drumul sa pici in gol. Amicii mei au fost si pe Goliath, atractia suprema, dar pentru mine deja a fost prea mult pentru o zi si m-am hotarat sa trag linie cum deja era aproape seara si sa ma indrept putin prin parc pentru a face niste poze si sa incerc sa imi recuperez ce a mai ramas din creierul meu facut varza. Goliath reprezinta cea mai noua atractie si ajunge la o viteza de 65mph, esti practic urcat la 90 de grade si apoi ti se da drumul intr-o experienta incarcata cu adrenalina. Pentru mine a fost o ora de relaxare in timp ce ei au asteptat la coada. M-am plimbat putin prin Vestul Salbatic, am facut ceva poze, si m-am racorit la stropitorile cu apa instalate in tot parcul.


 Time to say goodbye to Six Flags si pe data viitoare. O experienta interesanta, urmeaza Disney World si Universal Studios din Orlando cu siguranta. Next level.


















Wild West



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu