sâmbătă, 2 iunie 2012

Plimbare pe Newbury street

Situata in Back Bay, Boston, aceasta strada intersecteaza toate marile artere si e un fel Maria Hilfe strasse Vieneza. A fost construita prin 1860 si are o colectie impresionanta de magazine de firma ( Ralph Lauren, Chanel, Armani, Nanette Lepore, Ted Baker, Ben Sherman, Donna Karan, Burberry, Cartier, Loro Piana, Kate Spade, Bang & Olufsen, Valentino, Marc Jacobs and Ermenegildo Zegna) dar si magazine mai accesibile pentru buzunarul imigrantilor temporari (asemenea mie) ce se intind spre Massachusetts Avenue. Trotuarele sunt largi, impanzite de lume, muzica live, si terase ale restaurantelor. Un loc unde cu usurinta te poti pierde cel putin jumate de zi, strabatand drumul dintre Fenway Park si Public Garden si unde poti pierde si o gramada de dolari.

In public garden te poti opri sa admiri lebedele ce si-au facut cuib (si au si un gard construit de autoritati unde se specifica sa nu fie deranjate). Poti face o pauza sa iti tragi sufletul, sa iti deschizi portofelul si sa numeri cati dolari ti-au mai ramas dupa aventura pe Newbury iar apoi sa o iei de la capat sau sa te indrepti agale spre Park Station si sa iei una din coloratele linii de tren spre casa, pentru ca te aflii aproape de Downtown Crossing unde se intersecteaza majoritatea si poti ajunge in orice directie.


Casele sunt cele tipice Bostonului. din caramida rosie fara alte decoratiuni suplimentare, majoritatea renovate, iar in apropiere se afla si vestitul colegiu de muzica Berkley. Am aflat ca acest sistem cu caramida golasa se datoreaza climei schimbatoare si trecerii bruste de la cald la frig (motiv pentru care vopseaua si tencuiala exterioara se crapa rapid, deci nu e o solutie sa fie refacuta anual, cel putin nu pentru ei). Pasii te pot purta in subsolurile cladirilor care ascund si ele magazine, sau la terasele cu restaurante de toate felurile si specificurile. Toate acestea fac din Newbury street, una din cele mai atractive strazi din Boston si poate din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu